Magazinul de Muzica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Magazinul de Muzica

Magazin de instrumente muzicale si accesorii
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Roland Fantom-XR

In jos 
AutorMesaj
cminor
vip
vip
cminor


Numarul mesajelor : 17
Data de inscriere : 01/04/2009
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti

Roland Fantom-XR Empty
MesajSubiect: Roland Fantom-XR   Roland Fantom-XR Icon_minitimeMier Apr 01, 2009 11:05 pm

Un modul de sunet care poate fi folosit atat cu o claviatura midi cat si cu un aranjor.
Personal detin un VA-3, si folosesc Fantom-XR ca tonuri.
Pentru a putea folosi atat VA3 separat cat si prin Fantom-XR, am decis sa nu refac stilurile cu control-change/program-change speciale pentru Fantom-XR, ci am facut Performance (sau Combi cum au alte clape) pe fiecare stil.
Avantajul acestui modul este ca pe langa cele 9x128 de preseturi interne (patch/programs sau seturi de combinatii de instrumente/sunete) are inca 256 usere + 256 pe card (suporta card compact-flash de 1GB prin adaptor pcmcia-cf).
La o polifonie de 128 de note, cu o multitimbralitate de 16 canale midi, se pot reda atat fisiere GM cat si SMF (standard midi files) facute special pentru el.
Modulul dispune de interfata usb care poate fi folosita atat ca interfata midi cat si ca modalitate de transfer a samplingului din calculator (PC/Mac) pe cardul de memorie.
Modulul are si 16MB interni.
Ca memorie de sampling, suporta pana la 512MB DIMM SDRAM, obisnuit, doar sa fie de 133/100.
Intern dispune de o memorie de 32MB pentru sampling , memorie ce se adauga la ramul SDR (eu am un 512MB in slot, rezultand o memorie de 544MB)
Modulul dispune de soft de editare, atat a tonurilor si a performantelor, cat si un editor de tip librarie, pt arhivarea sau schimbul de tonuri.
Mai are un soft de importat de pe CD-uri Roland cu librarii de samples.
Modulul dispune de 2 iesiri stereo (4 mono) analogice si 1 intrare stereo analogica, plus interfata digitala SPDIF in/out (care poate fi setata ca iesirea A sau B).
Pe langa volumul de iesire, are si un potentiometru de reglare a intrarii, numit MIX IN. Intrarea poate fi folosita ca minimixer, pentru a se auzi si o a doua clapa direct prin efectele din Fantom-XR.
Alte avantaje oferite de modul sunt, in afara de efectele interne de o clasa superioara, sunt optiunile CHORD si ARPEGIATOR care se pot utiliza pe diverse canale midi in vederea obtinerii unor performante ridicate la interpretarea unor secvente rapide sau complicate.
Chord se poate folosi pentru a canta cu terta sau cvinta pe partea leit-motivului din piesa.
Daca tot am vorbit de conectica si MIDI, modulul dispune de MIDI prin usb dar si prin mufele tip DIN (merg chiar simultan, lucrand cu clapa prin MIDI DIN si cu editorul din PC/Mac prin USB) care sunt in numar de 3, MIDI IN pentru intrare midi, MIDI out pentru iesire midi si MIDI THRU pentru ca ceea ce intra pe MIDI IN sa iasa automat prin MIDI THRU spre alta clapa.
study

iata un mic demo (in afara de chitara si voce, toate sunetele sunt din fantom-xr)

Sus In jos
 
Roland Fantom-XR
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Roland Fantom-G8
» 02-04-2009 Roland Fantom-G8
» ROLAND GW8
» Roland AX-Synth
» Roland AX-Synth

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Magazinul de Muzica :: Instrumente cu claviatura :: Sintetizatoare-
Mergi direct la: